2014. augusztus 18., hétfő

Magyarország, Csákvár, az Esterházy kastély, SzG3


Ismét egy felemás megoldás: a csákvári Esterházy kastély. Ha kívülről nézzük a dolgot, szinte tökéletes megoldás. Némi kisebb tatarozás (elsősorban a gazdasági épületekre vonatkozóan) és már teljesen alkalmas is lenne kastélylátogatásra is a hely. A parkja pedig egyenesen fantasztikus: jól karbantartott, hatalmas. Valamint tényleg nagyon közel van Budapesthez, ami azért nem megvetendő, mivel a turisták zöme azért csak oda megy. De a kastély belsejében egy kórház lakozik, de szó szerint. Pedig tényleg hatalmas turisztikai potenciál rejtőzik benne!
Néhány szó a kastélyról:
A kastély Fellner Jakab tervei alapján készült. a Kastélyt 1778-ban kezdték építeni fertődi mintára (barokk-rokokó stílusban). Az 1810-14 közötti földrengések miatt felújításra szorult, ekkor nyerte el mostani, klasszicista stílusát. A kastély "szokás szerin" kb 365 helyiségből áll, volt benne könyvtár, képtár, kápolna, színházterem. A mostani konyha és ebédlő korábban lovarda és istálló volt. 1954-től TBC kórház volt, jelenleg kórházként működik.
Ettől függetlenül érdemes erre felé ellátogatni, mivel a kastély tényleg nagyon szép, a parkjában hatalmas sétákat lehet tenni!

Vissza a főoldalra (katalógus)














Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése