2014. október 28., kedd

Magyarország, Nádasdladány, Nádasdy kastély, SzG3


A borult idő másik meglátogatott helye Nádasdladány, sajnos itt is csak igen szürke képeket tudtam készíteni. Meg a kastélyt is csak kívülről tudtam megnézni, mivel túl korán jutottam el ide. Viszont legalább valami jót el tudok mondani, mivel a kastélyt nagyon szépen felújították (állítólag a kiállítás is szép benne).
Nem túl régi kastély, a Nádasdyak korábbi kisebb barokk kastélyát az 1870-es években bővítették ki és alakították át Tudor stílusúvá. Volt itt minden, hatalmas angol park, Orangerie, fácánkeltető, minden, ami dukál. 
Kivételesen nem tudtam meg, hogy a II. VH-t hogyan vészelte át, a legközelebbi adat hogy 1982-ben került a Honvédelmi Minisztérium tulajdonába. 1982-1994-ig az épület üresen állt, majd 1993-ban kiemelt műemlékké nyilvánították. 
Nagyon szép a parkja is, de azért látszik, hogy nem igen gondozták. A korábbi létesítmények elpusztultak, a kis tó kiszáradt, a park - a kirakott táblák szerint - nagy szélben életveszélyes. Remélem, hogy a parkra is rá kerül a sor, ami a felújítást illeti.

Vissza a főoldalra (katalógus)










 a kastélypark
  a kastélypark
 a kastélypark

Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése